|
ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28174
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2008
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet kabak (kabukları kazınıp ikiye kesilmiş-içleri çıkarılmış)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı (100 ml) su
1/ 2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı
Harcı:
Dolma için:
1 paket Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı
3 su bardağı (500 g) pirinç (soğuk su ile yıkanmış)
2 su bardağı (400 ml) sıcak su
1 çay bardağı (75 ml) zeytinyağı
1.Pirinci soğuk su ile yıkadıktan sonra zeytinyağında kavurun. Dolma harcını pirince ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave edip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte , tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ve soğumaya bırakın.
2.Kabakları harç ile doldurun ve tepsiye dizin. Su içerisinde şekeri, sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp kabak dolmalarının üzerine gezdirin. Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak iken üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.
|
|