| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Bezelyeli Bakla | 
  | 
yasemin1963 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: Germany | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37205 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009 
2,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 konserve iç bakla yada akşamdan ıslatılmış baklada kullanabilirsiniz
 
1 su bardağı kadar yine konserve iç bezelye yada dondurulmuşda olabilir
 
2 baş Soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
yarım su bardağı Su
 
Dereotu
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Baklayı ve bezelyeyi konserveden çıkarın ve bol suyla yıkayın.
 
Bir tencereye zeytinyağını koyun. İnce kıyılmış soğanları atın. Hafif kızartın. İçine baklayı ve bezelyeyi ilave edin. Beraberce kısık ateşte karıştırın.Tuzunu, şekeri ve suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
 
Yemeğinizin pişmesine yakın, kıyılmış dereotunu ilave edin. Bezelyelerin ezilmemesine dikkat edin. Afiyet olsun.
 
www.nefissofra.com
  
 | 
 
 
 
 
 
 |