| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Bamya | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164360 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022 
305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tülay Özseyhan
 
 
Yarım kg. bamya
 
2 olgun domates
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Soğan
 
Tuz
 
Sarımsak
 
 
Bamyalar tepeleri bir bıçak yardımıyla döndürülerek tepeleri piramit şeklinde ayıklanır.
 
Düdüklü tencereye 1 büyük soğan yemeklik doğranır. Ardından 2 domates yine ufak ufak doğranır. Yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz, 2 diş sarımsak, biraz limon ile birlikte ayıklanmış bamyalar yıkanır ve eklenir.
 
Aynı hizada su konup orta ateşte 15- 20 dakika pişirilir. Çabuk pişen bir sebze olduğundan siz normal tencerede de fazla karıştırmadan ve tahta kaşık kullanarak pişirebilirsiniz.
 
Pişerken limonunu az sıkın, ama soğuduktan sonra yenirken bolca limonu esirgemeyin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Bamya | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185035 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2025 
9 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g taze bamya
 
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
 
3 adet domates (rendelenmiş)
 
2 adet sivri biber (isteğe bağlı)
 
Yarım limonun suyu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
 
Bamyaları yıkayın, sap kısımlarını konik şekilde temizleyin ve limonlu suda kısa süre bekletin. (Bu adım bamyaların sümüksü yapısını azaltır.)
 
Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip pembeleştirin.
 
Salçayı ekleyin, ardından rendelenmiş domatesi ilave edip karıştırın.
 
Bamyaları süzüp tencereye ekleyin, limon suyunu, şekeri ve tuzu katın.
 
Üzerine sıcak suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte 25-30 dakika kadar, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |