|
ZEYTİNYAĞLI BAKLA EZMESİ (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44872
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER 4 Kişilik
300 gr. taneleşmemiş taze bakla
½ çay bardağı zeytinyağı
1 küp şeker
1 çorba kaşığı dere otu
1 küçük kuru soğan
Tuz
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır. Kaynar suda 1 dk. haşlanır. Soğuk suya atılır, süzüıür. Bir tavaya zeytinyağı konulup kızdırılır. Üstüne doğranmış soğan eklenip iki kez çevrildikten sonra baklalar bir tabağa alınarak ezilir. Ezilen baklalar tavaya eklenerek soğanla ve yağla özdeşleştirilip ateşten alınır. Üzerine dere otu serpilerek servis edilir.
|
|