1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
500 g buğday unu (5 su bardağı)
2 çay kaşığı tuz
200 g tereyağı
100 ml ılık süt (1 çay bardağı)
100-150 ml ılık su (1-1,5 çay bardağı)
Peynirli iç malzemesi için:
3 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
150-200 g süzme peynir
1 çay kaşığı kimyon
2 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
Üzerleri için:
2 yumurtanın sarısı
Bir karıştırma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı paketinin tamamını ve tuzu döküp harmanlayın.
Daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve ılık sütü ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30-45 dakika bekletin.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için haşlanmış patatesleri püre haline getirin. Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile büyük bir hamur açın. Hamurun üzerine iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde yuvarlayın.
Elde ettiğiniz ruloyu iki parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Yağlanmış yuvarlak veya kare kek kalıbına dilimleri yerleştirin. Bu şekilde oda sıcaklığında yarım saat daha mayalandırın.
İkinci kez mayalanan hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin.
Fırından alın, ilk sıcaklığı geçince servis yapın.
|