4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1.5 kg Tavuk
300 g Yeşil Zeytin
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Adet Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı zencefil tozu
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çorba Kaşığı Un
300 ml Su
5 Dal Maydanoz
3 Dal Taze Nane
2 Çay Kaşığı Tuz
Tavuğu parçalara ayıralım. Zeytinleri soğuk suda beklemeye alalım. Zeytinyağını yayvan bir tencereye dökelim ve üzerine tavuk parçalarını yerleştirelim. Yarım ay şeklinde dilimlediğimiz soğanı, dövülmüş sarımsakları, zencefil tozunu, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte, tavukları arada alt üst ederek pişirelim.
İlk bölümün pişme süresi bittiğinde sulandırdığımız unu tencereye dökelim. Suyun kalanını da ekleyerek 30 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Yine arada tavukları alt üst edelim.
Daha sonra soğuk suda beklettiğimiz zeytinleri süzelim, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyelim. Zeytinleri, kıydığımız naneyi veya maydanozu ve limon suyunu karıştırarak yemeğe ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika daha pişirelim.
|