Hamur İçin:
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
10 adet siyah zeytin
Yumurta sarısı
Çörekotu
Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın.
Derin bir kâsenin içinde hamur için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyklüğünde paçalar koparıp, rulo yapın ve rulonun iki ucunu çapraz olarak birbirinin üzerine yapıştırın.
Hamurları ayçiçek yağı ile yağladığınız tepsiye dizip, üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
Önceden 185°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.
|