|
|
Zeytinli Kepekli Açma |
|
yeniçeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc81466
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2012
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı şeker
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytin ezmesi
Maya ve ılık suyu karıştırıp beş dakika kadar bekletin. Üzerine şekeri, tuzu ve margarini ekleyip karıştırın. Unu da döküp yoğurun. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar koparın. margarin ile yağlanmış zeminde elinizle açıp içine zeytin ezmesi sürün. Rulo yapıp simit şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece sıcaklığındaki fırında pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.01.2024
|
|
Zeytinli Kepekli Açma Tarifleri Hamur İşleri
|
|