| 
 
 
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146039 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019 
642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 mililitre ılık su
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
450 gram un
 
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
4 çay kaşığı kuru maya
 
50 gram toz parmesan peyniri
 
10 yaprak fesleğen
 
 
Fesleğenleri doğrayın. Unu eleme aracınız varsa birkaç kez elekten geçirerek inceltin. Geniş bir seramik kap içinde inceltilmiş un, kuru maya, zeytinyağı, su, tuz ve toz şekeri karıştırıp hamur haline gelene kadar yaklaşık 20 dakika yoğurun. İşlem tamamlanmadan 5 dakika önce toz parmesan peynirini, zeytini ve fesleğenleri bu hamura ekleyin.
 
Hamuru düz bir tabağa yerleştirip üzerini pamuklu bir kumaş ile kapatın, 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada fırın sıcaklığını 190-200 dereceye getirin, fırın tepsinizi hafif yağlayın ya da fırın kağıdı ile kaplayarak hazırlayın.
 
Dinlenen hamurunuza istediğiniz şekli verin ve üzerini hafifçe ıslatın. Fırına yerleştirdikten maksimum 50 dakika sonra sıcak ekmeğinize kavuşabilirsiniz.
 
 
Not: Hamurun güzel bir şekilde mayalanması için dinlenme yeri olarak ışıklı bir dolap ya da hafif ılık bir ortam seçebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155250 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket yaş maya
 
1 su bardağından iki parmak fazla ılık su veya süt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı buğday unu
 
1 su bardağından iki parmak fazla esmer un
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım su bardağı dilimli siyah zeytin
 
1 çay bardağı dilimli yeşil zeytin
 
 
Yaş maya ve şekeri ılık suda eritiyoruz. Esmer unu, buğday ununu ve tarçını bir kaba alarak karıştırıyoruz. Üzerine erittiğimiz mayayı ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Zeytinleri ilave edip tekrar yoğuruyoruz. İstediğimiz bir kalıba koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153245 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2020 
428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
5 su bardağı un
 
Yarım su bardağı ılık süt
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket yaş maya ya da küçük paket kuru maya
 
Ilık su
 
İçi için:
 
250 gr. zeytin
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam ya da çörekotu
 
Hamuru açmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle sütümüzü ılıtıp içine maya ve şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz. Beş dakika kadar bekleyip içine unu ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra ılık suyumuzu azar azar ilave edip hafif ele yapışacak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanmasını bekliyoruz. Tezgahı yağlayıp mayalanan hamurumuzu elimize yağ sürerek açıyoruz. Daha sonra zeytinimizi eşit şekilde üzerine yayıyoruz ve rulo haline getiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ya da susam serpiştirerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170681 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2023 
420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 25 Gram
 
Siyah Zeytin 120 Gram
 
Un 500 Gram
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Çörekotu 1 Çorba Kaşığı
 
Haşhaş 1 Çorba Kaşığı
 
Su 220 Mililitre
 
Yaş Maya (gram) 12 Gram
 
 
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük kesin.
 
Taze mayayı 50 ml su ile karıştırarak eritin.
 
Beyaz un ve tuzu karıştırın. Çukur açın ve içine eritilmiş taze mayayı koyun. Ortadan dışarı hareketlerle, sıvı emilene kadar karıştırın. Kalan suyu ve zeytinyağını koyun. Elde 20 dakika, mikserde 10 dakika yoğurun.
 
Nemli ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamura yuvarlak bir şekil verin ve derin bir kaba koyun. Üzerini COOK streç filmle kapatın. Normal oda ısısında 1-1,5 saat kabarması için dinlenmeye bırakın. Hamur kabarınca 1 dakika kadar yumruk darbeleriyle hamurun içindeki havayı yok edin.
 
Hamuru 2-3 dakika daha yoğurun. Zeytinleri hamurun içine koyun. Dilediğiniz şekli verin veya istediğiniz bir kalıba koyun. Tekrar dinlenmeye bırakın. Üzerine nemli bir bez koyun. 40 dakika kadar bekleyin. Hamur hacim olarak bir kat yükselmişse fırına girmeye hazırdır. Hamurun üzerine fırça yardımıyla su sürün. İsteğinize göre haşhaş ve çörekotu koyun.
 
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına koyun. 20-25 dakika pişirin. Pişen ekmeği fırından çıkarttıktan sonra 1 saat altı hava alacak şekilde, tel bir ızgaranın üzerinde dinlendirin.
 
 
Not: Eğer ekmeğinizi kalıpta yapacaksanız, kalıba koymadan önce yağlayın ve unlayın veya COOK Yağlı Pişirme Kağıdı kullanın. Pişen ekmeğin altından tok bir ses çıkmadan fırından çıkarmayın. Ekmeğinizin pişirme süresi fırından fırına değişebilir.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
aççı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151391 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 su bardağı tam buğday unu
 
2 yemek kaşığı mısır unu
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
4 yemek kaşığı fındık yağı
 
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
 
1 yemek kaşığı esmer toz şeker
 
10 adet siyah zeytin
 
1 paket kabartma tozu
 
 
Yumurtayı ve şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve fındık yağını da ekleyip birkaç dakika daha çırpın.  Ayrı bir yerde unları ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Bu karışımı ve dilimlenmiş zeytini sulu karışıma ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice yedirin. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine veya kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında  40-45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166440 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
1 su bardağı su
 
13-14 adet siyah veya yeşil zeytin
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Büyük bir cam kase içerisine 3 su bardağı unu ve 1 paket kuru maya ilave edin. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Zeytin dilimlerini karışıma ekleyin ve 1 su bardağı su ilave ettikten sonra tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru üzerine biraz un serpiştirip kase içerisine alın ve streç film ile kapatarak mayalanması için 150 dakika bekletin. Bekleme süresi bittiğinde hamuru un serpiştirdiğiniz zemin üzerine alarak içindeki havayı çıkarın ve ikinci mayalanma işlemi için tekrar kaba alarak üzerini streç film ile kapatın. İkinci mayalanma süresi için 60 dakika daha hamuru bekletin. Süre bittiğinde pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine hamuru alın. Hamurun üst tarafını çizdikten sonra fırında 200 derecede, 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169419 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2022 
325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
500 g un
 
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1,5 su bardağı doğranmış siyah zeytin
 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Unu derin bir kaba eleyin. Maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine ılık su ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamura kekik ve zeytinleri ilave edip tekrar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçak ile 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde kesin. 15 dakika bekletin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
 
Fırından çıkarıp bir soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177348 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024 
197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıcak su
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3 su bardağı beyaz un 1-2 yemek kaşığı un fazladan gerekebilir
 
2 çay kaşığı tepeleme kuru maya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı dolusu zeytin ezmesi
 
1 yemek kaşığı dolusu çekirdek içi
 
 
Derin bir kasenin içine yoğurt sıcak su şeker ve mayayı koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.
 
Ardından un, tuz ve kabartma tozunu koyup bir spatula yardımıyla topluyoruz.
 
Yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı. Üstünü kapatıp sıcak bir yerde mayalamaya bırakıyoruz.
 
İki katına çıkan hamuru un serpilmiş tezgaha koyuyoruz.
 
Elimizle hafifçe bastırarak açıyoruz.
 
Üzerine zeytin ezmesi sürüp rulo yapıyoruz.
 
Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yerleştirip üstünü hafifçe yağlayıp çekirdek serpiyoruz.
 
Sonra soğuk fırına sürüp 180 dereceye getiriyoruz.
 
Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179615 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024 
153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 yumurta
 
100 g margarin
 
1 çay bardağı ılık süt
 
Dolgu:
 
1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Mayayı un ile karıştırın. Üzerine tuz, şeker, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-45 dakika dinlendirin.
 
Tekrar yoğurup iki eşit parçaya bölün. 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerlerine zeytinleri yayıp rulo yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp birinin üzerine susam, diğerine de çörek otu serpin. İki ruloyu birbirine dolayın, uçlarını birleştirerek iki renkli burgulu halka oluşturun. Yağlanmış fırın tepsisine alıp 30 dakika bekletin ve pişirin.
 
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
 
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
  
 | 
 
 
 
 
 
 |