| 
 
 
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
karadadaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67844 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
2,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı maya
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış zeytin
 
2 çorba kaşığı nane
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
2 soğan
 
 
Ilık süte maya ve şekeri koyup kabartın. Mayalı sütü bir kaba alın içine un koyun ve yoğurun içine sıvı yağda ilave edin. Hamuru toparlamak için isterseniz ılık su ekleyebilirsiniz. Eksik gelirse un ilave edin. Hamuru çok sert yapmayın ki biraz kabarsın. Ayrı bir yere küp küp kesilmiş soğan,çekirdeksiz zeytin ve naneyi hazırlayın. Hamura ilave edin. Yoğurun ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 veya 2 Saat kadar mayalandırın. Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz. 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64173 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
2,759 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 su bardağı zeytin
 
4 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1/2 limonun suyu
 
Kekik
 
Nane
 
Tuz
 
 
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun.
 
Dilerseniz uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun, dilerseniz poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
EtnoMues 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.06.2010 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52669 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2010 
2,856 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek hamuru
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 kahve fincan margarin
 
1 su bardağı zeytin (çekirdeksiz)
 
Alabildiği kadar un
 
 
1 adet ekmek hamurunu, geniş bir kaba alın. 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın. 1 su bardağı ayıklanmış zeytin ve alabildiği kadar unu ekleyin. İyice yoğurun. Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın. 2 saat dinlendirin. Üzerine su sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip, servis yapın.
 
 
ML® Gobit Ekmeği (görsel)
 
  
 | 
ZEYTİNLİ EKMEK | 
  | 
lila 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40890 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009 
2,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
3 su bardağı un
 
3 yumurta
 
3/4 su bardağı sıvı yağ
 
1'er su bardağı süt ve zeytin
 
kabartma tozu
 
taze nane
 
tuz.
 
 
Yumurtaları çırpın. Sırasıyla yağı, tuzu, sütü, unu ve kabartma tozu çırparak üzerine ekleyin. Çekirdekleri çıkarılıp, küçük küçük doğranmış zeytinleri, naneyi ilave edin. Yaptığınız hamuru kek kalıbına döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
ML® Briyoş (görsel)
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
sümbül abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2009 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40340 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009 
3,152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr un
 
1 paket Instant Maya
 
2.5 çay bardağı ılık su
 
1 tutam toz şeker
 
1 su bardağı siyah zeytin
 
2 çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi.
 
Üzeri için:
 
Haşhaş tohumu.
 
 
Una maya, toz şeker ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat bez ile örtüp 10 dakika mayalandırın. Hamuru tekrar yogurup un serpilmiş düz bir zeminde merdaneyle dikdörtgen olarak açın. Hamurun üzerine önce zeytin ezmesini sürün. Çekirdekleri çıkartılıp dilimlenmiş zeytinleri hamurun üzerine yayın. Hamuru uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ortadan kesip üzerlerini hafifçe ıslatın. Üzerine haşhaş tohumu serpin. Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini örtüp 10 dakika daha mayalandırın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirin. Soğuması için üzerini ıslak bir bez ile örtün. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Çiçek Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
çağatay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17833 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007 
3,113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
3/4 su bardağı sıvı pağ
 
1 su bardağı süt
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeptin
 
Taze veya kuru nane
 
 
Yumurtaları iyice çırptıktan sonra yağı ve sütü ekleyin. Bir süre daha çırpın. Çırpmaya devam ederek, unu ekleyin. Kabartma tozunu ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın. Çekirdekleri çıkarılmış ve küçük kesilmiş zeytinleri ekleyin. Taze veya kuru nane ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına doldurun, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
 
 
 ML® Pırasalı Ekmek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Zeytinli ekmek | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8406 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006 
3,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
25 gram yaş maya
 
2 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
150 gram çekirdeği ayıklanıp küçük parçalanmış zeytin
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 adet yumurta şarısı
 
 
Unu eleyip ortasını açın. Mayayı ufalayarak ekleyin ve bir miktar ılık su ile ıslatın. Yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi ekleyip, ılık su ilavesi ile orta kıvamda bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirdikten sonra 4 eşit parçaya bölüp yuvarlak şekil verin. Bir süre mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında, ekmek içini çekinceye kadar pişirin.
 
 
 ML® Kalıpta Cevizli Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
ZEYTİNLİ EKMEK | 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3431 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
4 yumurta
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
½ su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış )
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yarım limonun suyu
 
 
Derin bir tencerede yumurtaları, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve nane ile iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma un, kabartma tozu ve zeytinleri ilave edip yağladığınız kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 30 - 40 dakika pişirin.
 
 
 ML® Biberli Hamur Kızartması için tıklayın
 
  
 | 
Zeytinli Ekmek | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc232 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2005 
3,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 Su bardağ ıun
 
1 paket kabartma tozu
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
200 gr. beyaz peynir
 
Yarım su bardağı fındık
 
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet yağlı kağıt
 
 
Unu bir kapta eleyin, kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırın. İçine sıvıyağ, yumurta, yoğurt, dereotu, tuz karabiber ekleyin. Peyniri tavla zarı gibi doğrayın. Fındık zeytin ve peyniri de ilave edin karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş kalıba dökerek sıcak fırında 45 dakika pişirin.
 
 
 ML® İftar Somunu için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |