|
|
Zeytinli Çetan |
|
A Takımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81267
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012
1,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı tuz
1 Adet kabartma tozu
1 Yemek Kaşığı sirke
1 Aldığı kadar Tane Haşhaş veya Çörekotu
1 Kase zeytin ezmesi
Aldığı kadar un
Eritilmiş SANA MARGARİN un su yumurta tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. ( Ele yapışmayacak ) Hazırladığınız hamurunuzu ikiye bölün ve tezgahınızı unlayıp yaklaşık 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Hazırladığınız zeytin ezmesini hamurunuza yaydırın ve hamurun ucundan kaldırarak yuvarlayın. Hamur kendi etrafında bir tur atınca durun ve bu kıvrımı bıçak ile kesip ayırın. Yuvarladığınız hamuru 2 parmak genişliğinde minik parçalara bölün ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp tane haşhaş veya çörekotu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
|
|
Zeytinli Çetan Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|