Nilgün Tatlı
2 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şurubu için:
1,5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Süslemek için:
Susam
Yanına:
Küçük bir kase yeşil zeytin reçeli
Öncelikle tozşeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın.
Kıvama geldikten sonra içine limon suyunu ilave edin.
2-3 dakika daha kaynadıktan sonra soğuması için tencereyi bir kenara alın.
Hamur için un, su ve tuzu sert bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Bir merdane ile hamuru açıp enlemesine 2 parmak kalınlığında şeritler kesin.
Şeritlerin her birini ucundan tutup kıvırarak diğer ucu ile birleştirip yapıştırın.
Kızgın yağda pembe bir renk olacak şekilde arkalı önlü kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
Şerbetini çektikten sonra servis tabağına alıp üzerine hafifçe kavurup dövdüğünüz susamı serpin.
Yeşil zeytin reçeli ile birlikte servis yapın.
Not: Herhangi bir reçelle de servis yapabilirsiniz.

|