Malzemeler
2 adet çırpılmış yumurta
200 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
¼ su bardağı galeta unu
8 adet kuzu pirzola
6 çorba kaşığı un
60 gr tereyağı
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı taze kekik
tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
Zeytinleri Arzum Mio doğrayıcıda püre kıvamına gelinceye kadar çekin. İçine yumurta ve taze kekiği ilave edip bir kez daha çekin. Bir kaseye boşaltın.
Unu ayrı bir kapta tuz ve karabiber ile karıştırın.
Başka bir kapta da galeta unu ve parmesan peynirini karıştırın.
Pirzolaları sırayla önce un, sonra zeytin ezmeli yumurtalı karışıma, sonrada parmesan peynirli galeta ununa bulayın.
Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, kızdırın. Pirzolaları her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
Pişen pirzolaları kağıt havlu üzerine alın. Hemen servis yapın.
|