| 
 
| 
 
 
 | 
 
Zerdeçallı Köfteli Kabak | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114229 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2016 
1,526 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gr kıyma
 
1 yemek kaşığı zerdeçal
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 tutam maydanoz
 
3 adet yemeklik yeşil kabak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Yoğurma kabınızın içine kıymanızı alın. Kabınızın dibine kıymayı yayın, üzerine galeta unu, tuz, rendelenmiş kuru soğan ve baharatlarınız ekleyin. 1 tutam maydanozu ince doğrayarak içine katın. Tüm malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz köfte hamurundan yuvarlak köfteler oluşturun ve bu köfteleri bir tavada sıvı yağ ile kızartın. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı margarinle salçanızı kavurun. Kavrulan salçanızın üzerine küp doğranmış kabaklarınızı ekleyin. Aynı tencerenin içine 1 su bardağı kaynar su ekleyin. Köfteleri içine atın. Yemeğinizin suyu yoğunlaşmaya başlayınca 1 yemek kaşığı zerdeçal ekleyin. Yemeğinizin suyu çekilinceye kadar ocağınızın altını kısın. Pilavla sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Zerdeçallı Köfteli Kabak Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |