https://www.hasata.com.tr
 
 
2 su bardağı Hasata Pilavlık Kadim Horasan Bulguru
 
4 su bardağı et suyu
 
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
 
1 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
2 kaşık tereyağını eritin, üzerine et suyunu, zerdeçalı, karabiberi, tuzu ekleyin.
 
Hasata Pilavlık Horasan Bulgurunu et suyunun içine ilave edin ve pişirmeye bırakın.
 
Bir yandan pilavın üzerine eklenecek kuşbaşı için; 1 yemek kaşık tereyağı ve soğanla beraber kuzu kuşbaşını iyice kavurun.
 
Pilavı dinlendirdikten sonra kâseye alıp üzerine kavurmayı koyarak servis edin.
 
 
Not: Bulgur pilavını kısık ateşte ağır ağır pişirmenizi öneririz. Kuşbaşı etin daha yumuşak olması için kavurmadan önce kaya tuzu ile ovabilirsiniz. Bulgur pilavını bekletmeden servis etmenizi öneririz.
 
 
 
  
 |