| 
 
 
 | 
Zerdeçal ve Mısır Unlu Krep | 
  | 
nükte 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141028 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019 
774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
1 fincan mısır unu
 
2 adet yumurta
 
1 fincan su
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı tuz
 
200 gram pazı yaprağı
 
1 adet kuru soğan
 
300 gram peynir
 
Karabiber
 
 
Öncelikle pazı yapraklarını kaynar suya batırıp hemen çıkarın. 1 kaşık sıvı yağını tavaya koyup soğanları soteleyin. Ocağın altını kapatıp doğranmış pazıları ilave edip karabiber serpin. Peyniri iç harcıyla birleştirin. Peynirdeki tuz yeterli olacağından tuz ilave etmeyin. Krep için önce sıvıları bir araya getirip el çırpıcısı ile 2 dakika kadar çırpın. Toz malzemeleri ilave edip sıvı bir hamur elde edene kadar elinizle çırpın. Krep tavasında her iki tarafını da normalden daha az pişirin. Krep tavada iken iç malzemeyi krepin yarısına koyun. Krepi önce ikiye katlayın, arka yüzünü çevirin ve bir kez daha katlayın. Kreplerin üzeri göz göz olunca tavadan alın. Peynir, domates ve yeşillikle servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |