Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pelte Tarifleri > Zerde (39 adet - 1,493,732 defa bakıldı)

Zerde


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zerde

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75304
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012
2,215 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

1 gr. safran
100 ml. gülsuyu
225 gr. pirinç (1 su bardağı)
4.5 lt. su (18 su bardağı)
2 kg. tozşeker (8 su bardağı)
250 gr. mısır nişastası (1 paket)

Safranı yarım su bardağı gülsuyunun içinde akşamdan ıslatın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Süzdürüp, ılık suya koyarak 10 dakika ıslatın ve tekrar süzdürün.
Pirinçleri, suyun 16 bardağıyla birlikte bir tencereye koyarak yumuşayıncaya kadar, üzerinde oluşan beyaz köpüğü alarak orta ateşte pişirin.
Pirinçler pişince üzerlerine safranlı gülsuyunu ekleyin. Biraz kaynatıp, şekeri katın. Karıştırarak bir taşım kaynatın.
Nişastayı kalan su ile sulandırın. Bir tahta kaşıkla sürekli aynı yöne doğru karıştırarak kaynamakta olan zerdeye ekleyin. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Zerde koyulaşıp, kaşıktan uzayan bir kıvama gelinceye kadar pişirmeyi sürdürün.
Ateşten alarak kâselere boşaltın. Zerleler soğuyup, üstleri donunca, suda ıslatılarak şişirilmiş kuşüzümleri ve çamfıstıkları ile süsleyerek servis yapın.


ZERDE

çamay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc58725
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,093 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. uzun, parlak pirinç
1,5 kg. toz şeker
200 gr. arorat
2 gr. safran
50 gr. beyaz fıstık
50 gr. yeşil fıstık
50 gr. kuş üzümü
1 âdet nar

Pirinç ayıklanır, yıkanır. Yarım saat ılık suda ıslatılır. Beş litre kaynar su ile ateşe konur. Karıştırılmadan tane tane uzayıncaya kadar pişirilir. Pirince 1,5 kg. şeker, incecik kıyılarak 1 - 2 kaşık ve biraz su ile iyice ezilmiş safran ilâve edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra su ile ezilmiş arorat ilâve edilir. Birkaç taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Kâselere boşaltılır. Soğuyunca üzerine nar, fıstık, üzüm serpilir.


Zerde

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59134
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
1,929 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


150 g Pirinç (2.1/4 fincan)
6.1/2 bardak Su
350 g Şeker (1.1/2 bardak)
1/2 g Safran
20 g Ararot (1.1/2 çorba kaşığı)
Çam fıstığı ve siyah kuru üzüm (Üzerine)

Bir kâseye; 1/2 g safran ve 1 fincan su koyarak 20 — 25 dakika bırakıkınız. Sonra yumuşamış safranları, suyunun içinde iyice ezerek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
Diğer taraftan bir tencereye; temizlenmiş ve yıkanmış 150 g pirinç (2.1/4 fincan), 6.1/2 bardak su ve 350 g şeker (1.1/2 bardak) koyarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.
Pirinçler haşlanıp arzu edilen duruma gelince bunlara; evvelce hazırlamış olduğunuz safran (suyu ile beraber) ile 1/2 fincan su içinde hâlolmuş 20 g Ararot (1.1/2 çorba kaşığı) ilâve ederek iyice karıştırınız ve yoğun bir hâl alıncaya kadar 25 - 30 dakika pişiriniz.
Pişmesini müteakip gerekli kaplara boşaltınız, iyice soğutunuz, çam fıstığı ve siyah kuru üzümle süsleyerek servis yapınız.


Zerde

tek perde
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.01.2011
Mesajlar: 16
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc72576
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
1,725 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
1 litre su
200 gram nişasta
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı zerdeçal

Pirinçleri yıkayıp iyice süzüldükten sonra su ile beraber tencereye alın. Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine şekerini atın. Ateşi iyice azaltın ve 10 dakika kadar kaynatın. Şekerli lapa koyulaşmaya başlayınca, bir yandan karıştırıp 1 fincan soğuk suda eritilmiş nişastayı tencereye ilave edin. Zerdeçalı, çam fıstığını ve kuş üzümünü de ekleyin. Zerde bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Servis kaplarına paylaştırın süsleyerek servis yapın.


Zerde

okur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc106826
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015
1,701 defa indirildi / yazdırıldı




4 litre su
6 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz zerdeçal
1,5 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı gül suyu
6 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:
4 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Öncelikle suyu tencereye koyun ve içine pirinçleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca şekeri ekleyip zerdeçalı da içine koyun ve kaynatın. Nişastayı az suda açıp içine ekleyin ocaktan alın kaplara boşaltıp süslemesini yapın. Fıstıklarla ve kuş üzümleriyle ikram edim edin.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 12.07.2015


Zerde

partizan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc79741
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,691 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre su
1 çay bardağı pirinç
1 tutam safra
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı fıstık ve kuşüzümü
2 çorba kaşığı nişasta

Pirinçleri ayrı bir yerde haşlayın. Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın. İçine safranı ve suyla açtığınız nişastayı da ekleyip karıştırın. Haşlanmış pirinçleri içine katıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerini süsleyip soğuk olarak servis yapın.


Zerde

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98029
Gönderme Tarihi: 06.May.2014
1,629 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


½ su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı safran
5 yemek kaşığı kuş üzümü
1/3 su bardağı kıyılmış fındık
2/3 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker veya 1 su bardağı sızdırılmış bal
¼ su bardağı gülsuyu

Pirinci ayıklayıp, yıkayıp süzünüz
4 su bardağı su ile pirinci 30 dakika kadar haşlayınız (iyice yumuşamalı).
Safranı ½ su bardağı su ile cezvede 5 dakika kaynatınız.
Kaynayan safranı süzüp, suyunu ayırınız.
Nişastayı ½ su bardağı su ile eziniz.
Kuş üzümünü yıkayıp kurulayınız.
Fındık içini ince ince kıyınız.
Şeker, safranlı su ve nişastayı pirinçli karışıma ekleyiniz.
Bal kullanılacaksa safranlı karışım bir taşım kaynayınca bal ilave ediniz.
Hep aynı yönde karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz.
Ocağı kapatıp, gül suyunu ilave ediniz.
Kâselere koyunuz.
Üzerini kuş üzümü, fındık, fıstık, çam fıstığı, nar taneleri ile süsleyiniz (süslemede istediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz).


Zerde

rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc83718
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
1,628 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı gül suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tutam safran
Dolmalık fıstık, kuş üzümü

Pirinçleri 10 su bardağı suyun içinde yumuşayıncaya kadar pişirin. Nişastayı yarım su bardağı suyun içinde açtıktan sonra pirincin içine ekleyip karıştırın. Safranı da gülsuyunun içinde bekletin. Şekeri, safranlı gülsuyunu ve zerdeçalı da karışımın içine ekleyip 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, kaselere boşaltın. Süsleyip soğul olarak servis yapın.


Zerde

akile
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2013
Mesajlar: 47
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc90995
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013
1,461 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
Bir tutam safran
1/2 su bardağı gülsuyu
8.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal

Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından yarım bardak suda açılmış nişastayı ilave edin. Toz şeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Ocağın altını iyice kısın ve koyulaşana dek pişirdikten sonra kaselere paylaştırın.


Zerde

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc117605
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016
1,218 defa indirildi / yazdırıldı




https://carrefoursa.com

½ su bardağı pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
6 su bardağı su
1 tutam safran
1 çorba kaşığı rendelenmiş zerdeçal
½ çay bardağı gül suyu
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Süslemek için;
Nar taneleri

Toz safranı 1 gün önceden gül suyunda bekletin. Pirinçleri nişastasından arındırmak için berrak su kalana kadar yıkayın. Buğday nişastasını 1 çay bardağı suda seyreltin. Rendelenmiş zerdeçal, gül suyunda beklettiğiniz safran ve nişastalı suyu pürüzsüz kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin. Pirinci su ve şeker ile birlikte derin bir tencereye alın ve lapalaşmadan blenderdan geçirdiğiniz nişastalı suyu ilave edin. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra nar taneleri ile süsleyin.



Zerde

Çetin Gürbüz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 13.01.2017
Mesajlar: 14
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc122524
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2017
1,003 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı safran
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı nar
1 çay kaşığı yağ

6 su bardağı suyun içine az miktarda safran atın içine ve safranın rengi çıkmasını sağlayın. 1 çay bardağı pirinci haşlayın. 6 su bardağı safranlı suyu bir tencereye alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynamakta olan safranlı ve şekerli suyun içine 1 çay bardağı haşlanmış olan pirinci ilave edin. Üzerine az miktarda kuş üzümü ve dolmalık fıstık İlave edin. Üzerine 1 çorba kaşığı mısır nişastası su ile açın ve zerdenin içine dahil edin. Zerde kaynadıktan sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın.



Zerde

berat özgün
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2017
Mesajlar: 24
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc125768
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017
904 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

2 fincan pirinç
3 çay bardağı şeker
5 bardak su
Bir tutam safran (Safranı yarım bardak sıcak suda bekletin)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı nişasta (Bir fincan suda eritilmiş)
1 yemek kaşığı ıslatılmış kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Pirinçleri iyice yıkayıp süzün. Pirinçleri, şekeri ve suyu bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Suda ıslattığınız safranı da tencereye koyun ki o kendine has rengini versin. Erittiğiniz nişastayı da kuş üzümü, fıstık ve zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.
Bu karışım kısık ateşte boza kıvamına gelip koyulaşıncaya kadar ara ara karıştırarak 30-35 dakika pişirin.
Kıvamlanan zerdeyi kepçeyle kâselere koyup oda sıcaklığında soğutun. İsterseniz bu güzelim tatlının üzerini fıstıkla süsleyebilirsiniz ama sadesi o muhteşem safran tadını daha iyi verir.



Zerde

kurnaz tilki
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.09.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc128179
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2017
823 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
2.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı gül suyu
1 tutam safran
1 çay kaşığı zerdeçal
Süslemek için:
Kuşüzümü, çamfıstığı, ince çekilmiş antepfıstığı

Safranı, gülsuyu içinde 2 saat bekletin. Kuş üzümlerini yıkayıp ayıklayın ve bir kaba alın. Yumuşayıp şişmesi için ılık suda bekletin. Nişastayı yarım bardak suda eritin. Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Kalan suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suda inceltilmiş nişasta, şeker, safranlı gülsuyunu ve zerdeççalı ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Zerdeyi ılınınca kaselere paylaştırın, üzerini süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.



Zerde

sarı domat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc143822
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019
724 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı kırık pirinç
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı su
3 tatlı kaşığı nişasta

Kırık pirinci 6-7 su bardağı suda haşlayın. Pirinçler iyice haşlanınca içine zerdeçal, gül suyu, dolmalık fıstık, kuş üzümü ekleyip kaynatın.
1 çay bardağı su ile nişastayı eritip tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra kaselere pay edebilirsiniz.



Zerde

Seçil Anlı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2011
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143802
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2019
598 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre su
2 su bardağı toz şeker
200 gram nişasta
35 gram pirinç
15 gram kuş üzümü
15 gram Antep fıstığı
10 gram zerdeçal

Pirinci ayıklanıp yıkayın. Suyunu iyice süzün, içinde 1 litre su bulunan tencereye koyun ve tencereyi ateşe oturtun. Piriçler biraz diri kalana dek pişirin. Ardından şekeri ilave edin. Ateşi kısın ve 10 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız lapa koyulaşmaya başlayınca siz de ayrı bir yerde 1 fincan soğuk suyun içine nişastayı katın ve eritin. Daha sonra bu nişasta karışımını lapaya azar azar ilave edin. Şam fıstığı, kuş üzümü ve zerdaçalı da ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin ve 20 dakika dinlendirin.
Ilınınca kaselere bölün. Buzdolabında birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra servis yapın. Üzerini nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.



Zerde

fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc152742
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020
428 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1/2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tutam safran
1 çay kaşığı zerdeçal
2/3 çay bardağı gül suyu
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Safranı bir gece önceden gül suyunun içerisinde ağzı kapaklı bit kapta demlenmeye bırakın.
Pirinçleri bütün nişastası akana kadar iyice yıkayın.
Nişastasından arındırdığınız pirinci su ve şeker ile beraber bir tencereye alın ve pirinçlerin fazla pişip lapalaşmasına izin vermeden pişirin.
Nişastayı 1 çay fincanı suda çözdürün, pişen pirinçlerin üzerine dökün ve karıştırın.
Son olarak zerdeçal ve gül sulu safranı da ekleyip karıştırın.
5 dakika kadar kısık ateşte tıkırdasın. Sonrasında servis kaselerine alıp soğutun.
Soğuduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyin.



Zerde

tapik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc152890
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı




1 Türk kahvesi fincanı pirinç
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
2-3 tel safran
1/2 çay bardağı gül suyu
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Safranı bir kaseye alın. Üzerine 3-4 çorba kaşığı sıcak su döküp bekletin. Pirinci iyice yıkayıp durulayın. Üzerine ılık su döküp bu şekilde 2 saat bekletin. 5 su bardağı suyu derin bir tencereye alıp içine suda bekletip süzdüğünüz pirinci ekleyin ve 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Sıcak suda beklettiğiniz safranın suyunu iyice süzün ve tencereye ekleyin. Gül suyunu da ilave edin. Nişastayı yarım su bardağı sıcak su ile karıştırın. Kıvam aldıktan sonra tencereye döküp karıştırmaya devam edin. Zerde rengini ve kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp servis kaselerine pay ederek soğumaya bırakın. Soğuyan zerdeyi dolmalık fıstık ve kuş üzümüyle süsleyerek servis yapın.



Zerde

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162269
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2022
221 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı pirinç
Birer tutam safran ve zerdeçal
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam vanilya
Üzerine:
Dondurma
Dolmalık fıstık
Antep fıstığı
Kuş üzümü

Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra yumuşayana dek haşlayın ve süzüp kenara alın. 5 su bardağı su, toz şeker ve safranı bir tencereye alıp şeker eriyene dek kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynamakta olan suya ilave edin. Üzerine pirinç ve zerdeçal katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Vanilyayı ilave edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine dolmalık fıstık, antepfıstığı ve kuş üzümü serpin. Dondurma eşliğinde servis yapın.



Zerde

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179710
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı kırıksız iyi cins Pirinç
2 su bardağı Toz Şeker
1 yemek kaşığı Nişasta
5 su bardağı Su
1 tutam Safran (çay kaşığının ucunda)
1 tutam Zerdeçal
Süslemek İçin:
Fındık, Fıstık, Kuş Üzümü, Nar Tanesi, Tarçın Tozu, Ağartılmış Badem

5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker katılıp, kaynatmaya devam edilir.
Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür. Kaynamaya bırakılır.
Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir. Kaynatmaya devam edilir.
Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır. Üzeri süs bölümünde verilenlerden arzu edilenlerle süslenir.
Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir. Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir. Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır.
Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir.






Zerde Tarifleri Pelte Tarifleri



(39 adet Zerde 1,493,732 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort