| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Zerde (Safranbolu Karabük) Tarifleri Çorum Yemekleri
| 
 |  
| Zerde (Safranbolu Karabük) |  
|  | tel dolap Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.04.2010
 Mesajlar: 38
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50361 Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
 2,779 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Habertürk
 
 2 bardak pirinç
 1 kg. toz şeker
 1,5-2 fincan nişasta
 Bir tutam karanfil
 20-25 tane karanfil
 6-7 tane damla sakızı
 
 Pirinçleri iyice yıkayıp ayıklayın. Suyunu süzerek bir tencerenin içine koyun. Pirinçlerin, üzerini bir parmak geçene kadar soğuk su ekleyip iyice haşlayın. Piştikten sonra bir kepçe ile 1 -2 kere ezin. İçine şeker ilave edip, bir bardak ılık su koyup tekrar pişirin. Nişastayı da yarım bardak soğuk su ile ezin. Kaynayan zerdenin içine nişastayı yavaş yavaş ve kanştıra kanştıra ilave edin. Bir iki taşım kaynatın. Karanfilleri ve sakızı bir torbanın içine koyarak pişen zerdenin içine sarkıtarak hoş bir koku vermesini sağlayın. Dövülmüş karanfiller ve sakızı zerdenin içinden alın. Ardından zerdeyi tabaklara boşaltın ve soğumaya bırakın.
 
 Not: Zerde tatlısı, Safranbolu bölgesi civarında safran ile tatlandırılır. Safran, zerdenin renklenmesini sağlar.
 
 
 ML® Safranbolu Bükmesi için tıklayın
 
 
 ML® Zerde (görsel)
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |