Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Zerde (Çankaya Ankara) (1 adet - 36,741 defa bakıldı)

Zerde (Çankaya Ankara)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zerde (Çankaya Ankara)

angaralı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2009
Mesajlar: 110
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc80861
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
2,226 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı baldo pirinç
4 çorba kaşığı patates nişastası
1 su bardağı gül suyu
1 çorba kaşığı safran
1 tutam zerdeçal
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Aldığı kadar su
Tuz

İlk olarak safranın üzerine bol miktarda gül suyu bırakılır. Bu şekilde bekleyerek safranın renginin güzel şekilde çıkması sağlanır. Su tencereye konup, yıkanılan pirinç ilave edilir. Pirinçler şişene kadar pişirilir. Pirinçler pişince 25 dakika daha haşlanarak şeker ilave edilip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra ateş iyice kısılır. Gül suyu ile birlikte safran ilave edilir. Hemen ardından zerdeçal konularak çok hoş bir renk elde edilir. Kuş üzümü eklendikten sonra gül suyu ile inceltilen patates nişastası ince ince akıtılarak zerdeye ilave edilir. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Zerde ateşten alınarak kaselere paylaştırılır. Soğuduktan sonra üzerine fındık, ceviz, hindistan cevizi serpilerek süslenir.







Zerde (Çankaya Ankara) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(1 adet Zerde (Çankaya Ankara) 36,741 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort