Malzemesi:
6 adet yumurta,
2 çorba kaşığı margarin,
tuz, biber.
İçine:
5 adet tavuk ciğeri,
100 gram mantar,
2 çorba kaşığı margarin.
Üstüne:
1 orta domates,
Hazırlanışı:
Bir tavaya 2 kaşık margarini koyarak kızdırın. Sonra bu yağa, soyulmuş, yıkanmış ve doğranmış mantarları ilâve ederek 5 dakika pişirin. Delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak bir tabağa alın ve bir tarafa bırakın. Sonra mantarları sote ettiğiniz yağa, kıyılırcasına küçük doğranmış tavuk ciğerlerini katın. Karıştırmak suretiyle 2 dakika pişirin. Bunları da süzülmüş olarak tabağa alın ve bir tarafa bırakın. Daha sonra bir kaseye, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve sote etmiş olduğunuz tavuk ciğerlerini koyarak çatalla beş altı kez karıştırın, bir tarafa bırakın. Diğer tarafta yumurtaları içinde rahatça pişirecek bir tavaya 2 kaşık margarini koyarak yağı hafifçe kızdırın . Yağ kızınca, sol el ile tavanın sapını tutun. Sağ el ile de az çırpılmış ciğerli yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek çatalla derhal tavanın içindeki yumurtaların dibini kazırcasına, üç beş defa karıştırın. Sonra da yumurtalardaki sulu hal yok olana kadar tavayı hafifçe sallamak suretiyle omleti pişirin. Pişince, tavadaki omletin tam ortasına iki parmak eninde sote etmiş olduğunuz mantarları yayın. Sonra omletin her iki tarafını mantarların üzerine kapatın. Omleti servis tabağına alın. Domateslerin kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkarın. Yağsız olarak pişirerek püre haline getirin. Bu domates salçasını omletin üzerine ilâve edin ve servis yapın.
|