450 gr un
1 çay kaşığı toz zencefil
100 g magarin
75 g pudra şekeri
250 ml ayran
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı 1 çorba kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
Büyük bir karıştırma kabına un, zencefil ve bir tutam tuzu karıştırın. Margarin ekleyin ve bir yuvarlak uçlu bir bıçak kullanarak karışımı ince ince kırpıklar haline getirin ve sonra parmaklarınızı kullanın. Pudra şekeri ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Ortasını ve ayran ekleyin ve tekrar yoğurun. Top gibi hamur haline getirmek için ellerinizi kullanın. Pürüzsüz olana kadar yoğurun. Düz bir zeminde hamur açılır 6 -7 cm kareler halinde kesilir. Fırın tepsisine yerleştirilir, üzerlerine iyice çırpılmış yumurta akı sürülür ve toz şeker serpilir. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Zencefil reçeli ve kaymak ile servis edebilirsiniz (isteğe göre).
|