1 adet orta boy havç
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
1 yemek ince kıyıkmış taze zencefil
3 orta boy portakal
5 yemek kaşığı sanayağ
900 ml sebze suyu
200 ml krma
Tuz
Karabiber
Süslenmek için:
1 tutam taze kişniş
Havucu, patatesleri, soğanı, sarmısağı kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
İnce kıyılmış zencefil ve doğradığınız sebzeleri sanayağında, orta ateşte 5 dakika soteleyin.
Ardından 1 tane portakalin rendelenmis kabuğunu, sebze suyunu ve portakalları sıkıp sularını tencereye ilave ederek 25 dakika kapağı kapalı şekilde pisirin.
Sebzeler yumuşayıp piştikten sonra malzemeleri blenderdan geçirin. Sonrasında kremayı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ilave ederek servise hazır hale getirin.
|