| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Un 2.5 Su Bardağı
 Esmer Şeker 3 Çay Kaşığı
 Karbonat 0.5 Çay Kaşığı
 Zencefil 1 Çay Kaşığı
 Pudra Şekeri 3 Çay Kaşığı
 Su 3 Çorba Kaşığı
 Tereyağı 3 Çay Kaşığı
 Keçi Sütü 1.5 Su Bardağı
 Çam Balı 0.5 Su Bardağı
 Yumurta 2 Adet
 Damla Çikolata 3 Çorba Kaşığı
 
 Un, zencefil ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta süt ve yumurtaları çırpın. Tereyağı, bal ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağlı karışımı unlu karışıma ekleyip çırpın. Sütlü karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek harcını küçük muffin kalıplarına paylaştırın.Öceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine damla çikolataları koyup renkli şekerlemeleri yapıştırın. Pudra şeker ve suyu bir kapta karıştırın. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurup şekerlemelerin üzerine çizgiler şeklinde gezdirerek sıkın. Servis yapın.
 
 
  
 
 |