| 
 
| 
 
 
 | 
 
Zencefilli Ev Pasta | 
 
  | 
tzu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2011 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65813 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011 
2,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr tereyağı
 
150 gr esmer toz şeker
 
40 gr bal
 
75 gr toz şeker
 
6 yumurta sarısı
 
1350 gr. un
 
30 gr kabartma tozu
 
15 gr toz zencefil
 
15 gr toz tarçın
 
Şeker kreması için:
 
4 yumurta akı
 
2 gr krem tartar
 
150 gr pudra şeker
 
10 gr limon suyu
 
 
Unu bir kaba eleyin. Şeker, kabartma tozu ve baharatı ilave edip harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarini ekleyip yedirinceye kadar yoğurun. Balı ocakta hafif ılıtıp karışıma azar azar ilave edin ve yoğurun.
 
Hamuru unlanmış bir kaba atıp buzdolabında 1 gün bekletin. 3 mm kalınlığında açıp çeşitli büyüklüklerde parçalar kesin. Hamur parçalarını çatalla değişik yerlerinden delin. Yumurta sarılarını çırpıp üzerlerine sürün. Yağlı kâğıtla kaplanmış tepsiye yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp 1 gün bekletin.
 
Şekerli krema için yumurta akını mikserle çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyip karıştırın limon suyun ve krem tartarı ilave edip yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Hamurları kayısı marmelatı veya yumurta akı ile yapıştırarak ev yapın. Şeker kremasıyla, minik zencefilli kurabiyeler ve renkli draje şekerle süsleyip 1 gün bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Zencefilli Ev Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |