|
|
ZARZUELA (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15432
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 kişi için MALZEME :
4 adet temizlenmiş küçük kalamar kuşbaşı doğranmış
500 gr. beyaz etli muhtelif balık (arzu ettiğiniz) fileto ise iki parmak eninde, küçük balık ise kemiği ile bir buçuk parmak eninde dilimleyiniz
1 adet iri soğan ince kıyılmış
3 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı salça
3 adet iri domates kabukları soyulup ince kıyılmış
1/2 tatlı kaşığı tuz, bir çimdik karabiber
2,5 su bardağı balık suyu yoksa konsome veya tavuk suyu veya su
YAPILIŞI :
Küçük bir havana (iki diş sarımsak, bir kahve fincanı ekmek içi, bir çimdik safran, onbeş adet badem) koyunuz ve iyice dövüp biraz su ilâve ederek macun gibi yapıp muhafaza ediniz
Küçük bir tavaya bir kahve fincanı rafine yağı koyup kızdırınız, yumuşak etli balıkları birer ikişer dakika alt üst kızartıp ateşten alıp muhafaza ediniz
Başka bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilâve ediniz
Orta ateşte iki üç dakika kavurup kalamarı ilâve ediniz, iki üç dakika daha karıştırarak kavurup domates salçasını ve domatesi, tuz ve biberi ilâve ediniz
Bir iki dakika daha kavurup suyu koyarak kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak yedi sekiz dakika pişiriniz
Yukardaki ekmek içli kısmı küçük bir kaba koyup balıkların suyundan bir miktar ilâve ederek iyice karıştırınız ve balıkların üzerine dökünüz, üzerine maydanoz serpip servis ediniz
Yanında dilimlenmiş kızartılarak sarımsakla ovulmuş küçük kruton servis ediniz.
|
|
ZARZUELA (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
|
|