|
|
ZARGANA YAHNİSİ |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53537
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balıkları temizleyip, başlarını atınız. (Bir sahan yemeğe 5 - 6 balık yeterlidir). Her birini 3 parçaya ayırınız. Biraz tereyağı ile tencereye koyunuz. Üstüne birkaç soğan çentiniz. Tuz, biber ekiniz. Bir bardak et ya da balık suyu koyup kuvvetli ateşe sürünüz. Birkaç taşım kaynadıktan sonra orta ateşe alınız, kalan suyun yağını alarak balıklarla başka bir tencereye koyup sıcak tutunuz. Kalan malzemeyi süzgeçten geçirerek bir miktar Ak Meyane karıştırarak bir salça yapınız. Sonra 2-3 yumurta sarısı yedirerek inceltip süzgeçten geçirerek, sıcak olarak saklayınız. Yemek zamanı balıkları tabağa alınız, isterseniz yanına tava edilmiş ekmekle mantar koyunuz. Salçayı üzerine dökünüz.
|
|
ZARGANA YAHNİSİ Tarifleri Alabalık Tarifleri
|
|