| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Kuşbaşı dana eti 1/2 Kg.
 Kuru soğan 1 Adet orta boy
 Salça 1 Yemek kaşığı
 Kavrulmuş mısır unu 2 Yemek kaşığı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Et- Su- bulyon 1 Adet
 Maydanoz 1 Demet
 İç ceviz 100 Gr.
 Zabrana (sarı çiçek) 1,5 tatlı kaşığı
 Sarımsak 4 Diş
 Karabiber1 Tatlı kaşığı
 Kinzi 2 Tatlı kaşığı
 Dereotu 1 tutam
 
 Kuşbaşı doğranmış et bir tencereye konulur. Suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Diğer taraftan ayrı bir tencereye tereyağı, içerisine küçük doğranmış soğan konulur ve kavrulur. Bir yemek kaşığı salça ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra kavrulan et ilave edilerek karıştırılır. 6 su bardağı su, küçük bir demet maydanoz ve et-su (bulyon) ilave edilir. Et pişinceye kadar kaynatılır. Eti pişince maydanoz demeti yemeğin içinden alınır. İçerisine dövülmüş sarımsak eklenir. Ceviz ile çiçek yağı çıkıncaya kadar dövülür. Yemeğin suyu ile sulandırılarak yavaş yavaş ilave edilir. Daha sonra 2 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu azar azar eklenir ve karıştırılır. İçine kinzi, karabiber, dereotu eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra yemek ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 |