100 gr. fasulye
2 iri boy havuç
1 soğan
2 domates
1.5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
Havuçları yıkayıp, kazıdıktan sonra 3 cm. eninde parçalara keserek bir tencerenin içerisinde yaklaşık olarak 20-25 dk. haşlayın. Havuçlar haşlandıktan sonra içlerini oyarak yüzük haline getirin. Daha sonra ayıklayıp, yıkamış olduğunuz fasulyeleri havuçların içine, aldığı kadar yerleştirin. Bu arada haşlarken havuçların çok fazla yumuşamamasına dikkat etmek gerekiyor. Yoksa fasulyeleri yerleştirirken parçalanabilirler. Hazırladığınız yüzüklü fasulyeleri bir tencereye dizerek suyu rendelenmiş soğanı ve domatesleri, tuzu ve yağını ekleyip kısık ateşte pişirin. Piştiği tencerede soğuduktan sonra bir servis tabağına dizerek, servis yapabilirsiniz.
|