Yarım su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve fincanı erişte
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşıgı tereyagı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
6 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşıgı Karabiber
1 çay kaşıgı Kırmızı pul biber
250 gr kıyma
Nohut ve aşurelik buğdayı ayrı kaplarda geceden ıslatın.
Her ikisini de düdüklü tencerede 35 dakika süreyle haşlayın.
Kıymaya, karabiber ve çok az tuz ekleyerek, fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
Yoğurt, süt, 1 yumurta ve unu çırpın.
Normal tencereye aktardığınız nohut ve buğdayı 6 bardak suyla bir taşım kaynatın. Tuz ekleyin.
Erişteleri tencereye atın, 5 dakika sonra da köfteleri atın.
Çırptığınız yoğurt, süt, un ve yumurta karışımını kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş dökün.
Yeniden kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Üzerine, kızdırdığınız tereyagını ve pul biber dökün.
|