250 gr. kıyma
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı süt
 
1/2 yeşil, 1/2 kırmızı dolmalık biber
 
8 adet mantar
 
4 defne yaprağı
 
Sürmek için zeytinyağı
 
 
Kıymayı, yumurta, rende soğan ve galeta unu ile karıştırın. Kırmızı biber, tuz, karabiber ekin. Et hamurunu 2 çorba kaşığı süt ile yumuşatın. 12 tane yuvarlak köfte hazırlayın. Izgarayı kızdırın. Dolmalık biberleri ayıklayın, yıkayın. Büyük parçalar halinde kesin. Mantarları da ayıklayıp yıkayın. Sonra şişlere sırayla köfte biber, mantar, defne yaprağı geçirin. Şişlerin üzerine zeytinyağ sürüp kızdırılmış ızgarada pişirin.
 
 
Not: Izgara yaparken defne yaprakları kullanırsanız, ızgara etlerin daha lezzetli olduğunu görürsünüz. Biftek, şiş veya pirzolanın yani sıra köfteleri pişirirken de defne yaprakları kullanabilirsiniz.
  
 |