| 
 
| 
 
 
 | 
 
YUVARLAK EKMEK | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86107 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2013 
2,490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
16 su bardağı un (1600 gram)
 
1 kahve fincanı tozşeker (50 gram)
 
100 gram yaş maya
 
125 gramlık kahvaltılık margarin
 
2 çorba kaşığı tuz
 
5 su bardağı su
 
 
1) Hamuru buradaki malzemeyle yoğurunuz.
 
2) Sonra 35 gramlık parçalara ayırınız. Elinizin tabanıyla bastırarak yumurta biçimi yassıltınız. Enine karşılıklı 2 hamuru yumurta biçiminde 8 santim boyunda uzatınız.
 
3) Hamurları tepsiye 3'er santim arayla diziniz. Mayalandırma fırınınız varsa mayalandırma fırınında, yoksa üzerine bir bez kapatıp 15-20 dakika mayalandırınız.
 
4) Bir fırçayla üzerlerine süt sürüp kızgın 250 derece fırında 8-10 dakika pişirip fırından çıkarınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YUVARLAK EKMEK Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |