| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yumuşak Turta | 
 
  | 
artı4 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.01.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45813 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2010 
2,205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
250 gram tereyağı
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
150 gram rendelenmiş hindistancevizi
 
1 paket kabartma tozu
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
50 gram esmer şeker
 
 
2 su bardağı unu, kabartma tozunu ve 200 gram küçük küpler haline getirilmiş tereyağını karıştırın.
 
Üzerine tozşekeri ve 100 gram rendelenmiş hindistancevizi ile çırpılmış yumurtaları ekleyip, karıştırın. Bu karışıma kaşık kaşık süt ekleyin.
 
Sütü katarken karışımın çok cıvık olmamasına dikkat edin. 24 cm çapındaki bir kalıbı yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı bu kalıba boşaltın. Ayrı bir kapta, 50 gram tereyağını ve esmer şekeri karıştırarak tatlının üzerine dökün.
 
Kalan 50 gram, rendelenmiş hindis-tancevizini üzerine serperek 180 derece sıcak fırına verin.
 
1 saat 15 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin. Kalıptan çıkardıktan sonra soğutup, servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.01.2022
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yumuşak Turta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |