Millî Eğitim Bakanlığı(8 kişilik)
2 demet tolik (ebegümeci )
4 adet yumurta
3 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ
Tuz
Kırmızıbiber
Ebegümecinin kökleri yapraklarından ayrılır. Ayıklanır ve yıkanır.
Çok ince olmayacak şekilde doğranır.
Tencereye yarım su bardağı sıvı yağ eklenir ve ebegümeci yağda 10 dakika kavrulur, tuz ilave edilir.
Pişmeye yakın dövülmüş 3 diş sarımsak eklenir.
Ayrı bir tavada çırpılmış 4 adet yumurta kızartılır.
Yağda kavrulmuş olan ebegümeci yumurta tavasına eklenir ve karıştırılır.
Servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.
İsteğe göre yumurtalar eklenmeden önce sarımsaklı yoğurtla da servis edilebilir.
|