| 
 
 
 | 
YUMURTALI TİRİT (Ramazan) | 
  | 
Buğday Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52439 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010 
2,599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fırından geçmiş yarı pembe ekmeği tirit sahanına döşeyiniz, Üzerine çokça etsuyu döküp 5 dakika bırakınız. Suyu çekilince rendelenmiş kaşar peynirini tuzsuz tereyağı ile iyice kartıştırıp ekmeklerin üzerine bıçak sırtı biçiminde yumurtaları birer birer kırıp sırasını bozmayarak peynirin üzerine aklarını birbirine birleştirerek gravyer peyniri ekiniz. Tuzu yeterl ise yanlız sıraların üzerine az biber dökerek kapayıp orta ateşe sürünüz. Yedi sekiz dakika geçince yumurtanın akları beyazlaşıp sertleşmeye, sarıları da katılaş
 
maya başlayınca indirip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |