| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. Hamsi
 2 Adet Yumurta
 Bir Büyük Baş Soğan
 Az Miktarda Maydanoz
 Mısır unu
 Sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Hamsiler normal ayıklandıktan sonra tuzlanıp yarım saat kadar kevgirde bekletilir.
 Balıkların kılçığı çıkartılıp biri diğerinin üzerine kapaklanarak bir tabağa dizilir.
 Tavaya yağ konur kızdırılır.
 Balıklar birer birer alınıp unlanır ve tavanın tamamını kaplayacak şekilde dizilir.
 Bir tarafı kızardıktan sonra düz bir tabak ya da kapak yardımıyla ters çevrilir.
 Kızarmış yerin üzerine önceden hazırlanmış, ince doğranmış soğan, maydanoz, karabiber, yumurta karşımı her yerini ince bir tabaka halinde kaplayacak şekilde yayılır.
 Balık tekrar ters çevrilerek soğanlı yumurtalı tarafın da pişmesi sağlanır.
 Nar gibi kızardıktan sonra porsiyonlanarak sıcak servis edilir.
 
 Not: İçinde kılçık olmadığı için, yemek yer gibi çatalla yenir. El sürülmez.
 
 
  
 
 |