Bodrum Belediyesi
1 bağ taze soğan örtmeği
2 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğan örtmeklerini bol su ile yıkadıktan sonra küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tavada hafif kızdırın ve soğanları ekleyerek 1 – 2 dakika soteleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Tuz, karabiber ve yumurtaları ekleyin. 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Not: Porsiyonu 367 kcal; A ve B vitaminlerinin yanı sıra, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko ve potasyum içerir; yumurta ile hazırlanmasından dolayı protein açısından zengindir; taze soğanın toksin atıcı ve ödem söktürücü etkisi vardır; içerdiği koversil adlı madde, alerjiye ve kansere karşı koruyucudur.
|