|
Yumurtalı Pirpirim Kavurması (Tokat) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116267
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg pirpirim (semizotu)
Yarım kase bulgur
3 yumurta
2 kaşık tereyağı
2 orta boy kuru soğan
Tuz
Pul biber
Pürpürüm ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede bir bardak su ile 2-3 dk haşlanır. Tencerenin altı söndürülür ve bulgur ilave edilir. Karışım hemen küçük delikli bir kevgire dökülür. Üzerine bir ağırlık konularak süzmeye bırakılır. Bu arada tencereye yağ konur, küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar iyice sararınca yumurtalar kırılıp pişene dek karıştırılır. Süzülmüş pürpürüm ilave edilir. Tuz ve pul biber katılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kavrulur. Sıcak servis edilir.
|
|