| 
 | 
| Yumurtalı Pirpirim Kavurması (Tokat) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116267 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
 1,987 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 kg pirpirim (semizotu)
 Yarım kase bulgur
 3 yumurta
 2 kaşık tereyağı
 2 orta boy kuru soğan
 Tuz
 Pul biber
 
 Pürpürüm ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede bir bardak su ile 2-3 dk haşlanır. Tencerenin altı söndürülür ve bulgur ilave edilir. Karışım hemen küçük delikli bir kevgire dökülür. Üzerine bir ağırlık konularak süzmeye bırakılır. Bu arada tencereye yağ konur, küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar iyice sararınca yumurtalar kırılıp pişene dek karıştırılır. Süzülmüş pürpürüm ilave edilir. Tuz ve pul biber katılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kavrulur. Sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |