| 
 | 
| Yumurtalı Mezgit (Trabzon) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31472 Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
 3,523 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr. mezgit
 3 adet yumurta
 1 fincan sıvı yağ
 1 fincan un
 Tuz
 
 Balıkçınıza temizletmiş olduğunuz mezgitleri fileto yapıp iri parçalara bölünüz. İyice yıkadıktan sonra tuzlayınız.
 Tavada sıvı yağı kızdırınız ve balık parçalarını ilave edip her iki yüzünü 3 dakika kadar kızartınız.
 Yumurtaları kırıp çırpınız ve tavadaki balıkların üzerine ilave edip yumurtalar pişinceye kadar pişiriniz.
 Sıcak servis yapınız.
 
 Not: İstendiği taktirde tavada kızartılmış balık filetoları tavadan alınarak fırın tepsisine dizilir. Çırpılmış yumurtalar üzerine dökülerek orta sıcaklıktaki fırına verilir. Bu durumda yağ fazlası tavada kalacağı için daha hafif olur.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |