| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yumurtalı Karışık Pide | 
 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64940 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. un
 
20 gr. yaş maya
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
İçi için: 200 gr. kavurma
 
16 dilim pastırma
 
1/2 kangal sucuk
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
4 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
 
Maya ve toz şekeri suda eritin. Un, tuz ve mayalı suyu, kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp bir saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamuru unlayarak yuvarlak açın. 200 derece fırında hafif kabaran kadar pişirin. Üstlerine iç malzemesini ilave edip her birinin üzerine yumurta kırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.05.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yumurtalı Karışık Pide Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |