1 kilo ıspanak
 
1 çorba kaşığı yağ
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 kahve fincanı sirke
 
4 adet günlük yumurta
 
Ogreten Sos
 
 
1) Ispanak yaprağını haşlayıp bir kenara ayırınız.
 
2) Bir tavaya yağ, koyup kızartınız. Ispanak yaprağını, ve tuzu ilâve ederek, orta ateşte karıştırarak 3-4 dakika sote yapınız. Sonra küçük bir guvecın içine boşaltıp hafifçe yayınız.
 
3) Küçük bir tencereye 10 santin derinliğinde su koyarak 2 kahve fincanı sirke ilave edip kaynatınız.
 
4) Kaynar sirkeli suya yumurtalar, dikkatlice kırarak ilâve ediniz ve tam 3 dakika hafif hafif kaynatarak haşlayıp bir kevgirle eşit olarak ıspanak yaprağının üzerine susuz olarak çıkarınız.
 
5) Yumurtaların üzerine Öğreten Sosu döküp kızgın fırında veya üstten yanan salamandre dediğimiz fırında 4-5 dakika kızartıp hemen servis yapınız.
  
 |