| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yumurtalı Hinkal | 
 
  | 
aysesurelsan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17284 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007 
2,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg. un
 
su
 
tuz
 
İç malzemesi: 
 
150 gram tereyağı
 
2 adet soğan
 
6 adet yumurta
 
yarım kangal sucuk
 
yarım demet taze nane
 
tuz
 
karabiber
 
Üzerine: 
 
Tereyağı
 
kırmızıbiber
 
 
Unu, suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hinkalın iç malzemesi için soğanı küçük doğrayın. Tereyağında pembeleşene dek kavurun. Soğuttuktan sonra yumurtaları ekleyin.
 
Küçük kareler şeklinde kestiğiniz sucuğu ve iri iri doğradığınız naneyi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Açtığınız yufkalardan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Ağzı açık kalacak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın. Hazırladığınız içten hamurlarm içine doldurun. Ağzını sıkıca kapatın. Kaynar suda haşlayın. Servis tabağına aldığınız hinkalların üzerine tereyağlı kırmızıbiber dökün, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yumurtalı Hinkal Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |