https://www.unipro.com.tr
Yumurta 6 adet
Toz şeker 150 gr
Sıvı şanti 200 gr
Glikoz 100 gr
Portakal rendesi 2 adet
Portakal suyu 100 gr
Festino Bitter Kuvertür 1100 gr
Sıvı şanti, glikoz, portakal rendesi ve suyu, bir kap içinde kaynatılır ve ateşten alınır.
Yumurtalar ve şeker, ocak üzerinde karıştırılarak ılık hale gelince mikserde iyice çırpılır daha sonra kaynatılmış malzemeler, çırpılmakta olan yumurtaların içine azar azar yedirilir ve mikserden alınır.
Karışım biraz büyükçe bir tencereye boşaltılır, kısık ateş veya sıcak su banyosu üzerinde karıştırılarak kaynama noktasına kadar pişirilir. Kaynama olmaması gerekir, Kaynama olursa yumurtalar kesilebilir. (Pişen yumurtalar, içinde pürüzlü bir halde gözükür.)
Karışımın içine kıyılmış kuvertürler katılır
10 dakika sonra karıştırılarak bir tepsiye boşaltılır. İdeal çalışma için, ganaj kremin mecburiyet olmadıkça kendi halinde soğuması beklenir, daha sonra az bir karıştırma ile sertleşmeye başlayınca pasta içine kullanılır.
Portakal suyu kullanılmayacaksa yerine sıvı şanti katılır. Ayrıca frambuazlı olarak yapılabilir. 3 gün içinde tüketilmeli, yenisi yapıldığında eskisi ile karıştırılmaz.
Pasta, çikolatalı pandispanya ile yapılır, en üstüne, ucunda düz düy bulunan sıkma torbası ile şekil yapılır, kakao elendikten sonra, boşluklar eritilmiş ganaj ile doldurulur.
|