| 
 
 
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
Dolunay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23366 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008 
8,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 fincan maydanoz
 
Tuz
 
1,5 ekmek dilimi
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
 
3 kaşık sıvı yağ
 
 
Süt, karabiber, kırmızı biber, tuz ve yumurta iyice çırpılır. İnce kıyılmış maydanoz da katılır. Ekmek dilimleri yumurtalı malzemeye batırıp kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Ekmek Balığı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2022
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
şirin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34351 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2009 
3,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet baget ekmek
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gram beyaz peynir
 
100 gram salam
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı hardal
 
4-5 adet kornişon turşu
 
yeteri kadar karabiber
 
pul biber
 
 
Yumurtaları haşlayıp sarılarını ezin. Tereyağı ve peyniri ezip yumurtayı ekleyin. Turşu ve salamları küp küp doğrayıp karışıma ilave edin. Baharatlarını ekleyip ekmek dilimlerine sürün. Sıcakken servis yapın.
 
 
 ML® Yumurtalı Kanepe için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ismet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56205 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010 
2,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kızarmış tost ekmeği
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı katıyağ
 
Yeteri kadar tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup, delmeden çıkarınız. Bir tava içine katı yağı koyup eritiniz. Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek eşkilde tavaya koyup kızartınız. Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz. Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız. Tavanın üzerini kapatıp, beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz. Sarılar hafifçe sertleşince ateşten alınız. Tuzunu, karabiberini, nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Ekmeklerde yuva açarken sakın delmeyiniz. Dilimler biraz kalın olmalıdır. İsteyen ekmeği ızgarada kızartıp teflon tavada yumurtaları kırıp pişirebilir. Yumurtaya karabiber yakışır unutmayın.
 
 
 ML® Sütlü Ekmek Balığı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
YUMURTALI EKMEK | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61238 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011 
3,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet ekmek dilimi
 
2 yumurta
 
150 gram beyaz peynir
 
yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Bir kap içerisine peyniri ezip, içine yumurtaları kırınız. Kıyılmış maydanoz ilâvesiyle iyice karış tırınız. Ekmek dilimlerinin üzerine önce tereyağı sürüp, sonra hazırlanan içten sürülerek, fırında veya ızgarada kızartınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.03.2024
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66161 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
2,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
8-10 dilim bayat ekmek
 
1/4 su bardağı kadar süt
 
Karabiber, tuz, kekik
 
Sıvıyağ
 
 
Genişçe bir kasede yumurtaları çırpın. İçine sütü, tuzu ve diğer baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
 
Ekmek dilimlerini tek tek yumurtalı karışıma batırıp 5 saniye kadar çekmesi için bekleterek başka geniş bir tepsiye dizin. En son orta boy bir tavada ince bir tabaka olacak şekilde yarım cay bardağı kadar sıvıyağ koyup kızdırın. Dilimleri her iki tarafını kızartın. Eğer tavadaki yağ biterse azar azar ilave edip kızartmaya devam edin. Sıcak veya ilik olarak kahvaltılarda veya çayların yanında ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.03.2024
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70265 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeterince yağ
 
 
3 yumurtanın içerine 1 çay kaşığı tuz konur ve derince bir kapta çırpılır.diger yandan yağ teflon tavada ısıtılır. 1 somon dilimlenmiş ekmek yumurtaya batırılır ve kızartılır. kağıt havlu serili bir tabağ alınır ve srvise hazır.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 07.12.2015
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71535 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 adet ekmek
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Genisçe bir kasede yumurtaları çırpyoruz. İçine sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ekmekleri dilimleyip  tek tek yumurtalı karışıma batırıp çekmesi için bekleterek bir tepsiye diziyoruz. En son bir tavada sıvıyağ koyup iki tarafını da kızartıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.03.2024
  
 | 
ÇIRPILMIŞ YUMURTALI EKMEK | 
  | 
dilli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84050 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
2,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı (100 gr) margarin
 
2 dilim köy ekmeği
 
3 adet yumurta
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 adet salatalık
 
 
İnce doğranmış 1 adet kırmızı soğanı, sirke, su, tuz ve şekerli bir karışımda 15-20 dakika bekletin. 3 adet yumurtayı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek çırpın. Isıtılmış tavaya 2 yemek kaşığı margarin koyun ve yumurtaları ekleyin. Kısa bir süre içinde ateşten alıp, hızla bir spatula yardımıyla karıştırın.  Kızartılmış köy ekmekleri üzerine 1 yemek kaşığı margarin sürün ve üzerine çırpılmış yumurta, turşu yapılmış ince kırmızı soğan ve ince doğranmış salatalık ekleyerek, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87866 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
3,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.ekmekisrafetme.com
 
 
200 gr (8 dilim) bayat ekmek
 
110 gr (2 adet) yumurta
 
60 gr (1 fincan) süt
 
20 gr (2 yemek kaşığı) sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
 
Yumurtalar kırılıp tuz, karabiber ve süt ile çırpılır. Ekmeklerin kuruyan dış kesimleri bıçak yardımıyla alınır. Dilimlenen ekmek, yumurtalı karışıma her tarafı eşit şekilde bulanır. Tavada her tarafı eşit şekilde kızartılır. Kızaran yumurtalı ekmeklerimiz reçel veya bal ile servise sunulur.
 
 
Not: Bu tarif halk arasında yumurtalı ekmek yerine ekmek balığı veya papurtlama diye de adlandırılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
şule erdemir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87988 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sinem SALİHOĞLU
 
 
Yumurta
 
Dilimlenmiş bayat ekmek
 
Tuz
 
Pulbiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Genisce bir kasede yumurtalari tel cirpma aleti ile cirpin. Icine tuzu ve diger baharatlari ekleyip tekrar karistirin. Bayat Ekmek dilimlerini tek tek hazırlamış olduğumuz karışıma batıralım ve biraz emmesini bekledikten sonra; fazla kısmını bir fırça ya da çatal yardımıyla akıtalım. Ardından başka bir kaba alalım. Diğer taraftan yağımızı tavada kızdıralım, hazırlamış olduğumuz ekmek dilimlerini tavada güzelce kızartalım. Her iki tarafının da kızarmış olmasına, yumurtaların çiğ kalmamasına özen gösterelim. Böylelikle bayat ekmek dilimlerimiz yumuşak ve leziz bir hale dönüştü.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 25.11.2024
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
sağnak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88393 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2013 
2,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
Bayat ekmekler dilim dilim kesilir.
 
Yumurtalar bir tencere veya kaba kırılarak karıştırılır.
 
Kesilen dilim ekmekler yumurtanın içinde iyice buğulanır. Yani ekmek dilimlerinin her tarafının yumurta ile kaplanması sağlanır.
 
Daha sonra dilimler tavadaki kızarmış yağ içine atılırlar. Sanki ekmek yokmuş ve sahanda yumurta yapılır gibi dilimler kızartılır. Ve sonuçta görülecektir ki, yumurtalar ve yağlar ekmeği tazecik yapmıştır ve çok lezzetli olmuştur.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88923 
Gönderme Tarihi: 03.May.2013 
2,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 dilim tost ekmeği
 
4 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Domates, salatalık, peynir, reçel
 
 
Öncelikle yumurtaları sütle iyice çırpın. Üzerine tuz ekleyin. Bu karışıma dilimleri bulayın, yağda 4 dakika kadar kızartıp, servis tabağına dizin. Yanına peynir, domates, salatalık, reçel koyarak ikram edin.
 
 
Not: Kahvaltı masası için, 5 çayı için çok lezzetli sunum olacaktır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ayşe Gül" tarafından gönderildi. 07.06.2015
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
ser gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Fatsa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91417 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2013 
2,599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim ekmek
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
100 gram beyaz peynir
 
 
Bayat ekmekleri dilimleyin. Yumurtaları sütle güzelce çırpın. İçine tuz serpin. Bu yumurtalı süte ekmekleri batırıp her tarafını bulayın. İçinde fazla tutmayın, hemen çıkartıp kızmış sıvı yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmekler | 
  | 
Tülay Sak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98642 
Gönderme Tarihi: 31.May.2014 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 çimdik pulbiber
 
1 çimdik karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
150 gr. tereyağı
 
 
Öncelikle geniş bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım. Süt, tuz ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım. Orta boy bir tavaya tereyağımızı alıp kızdıralım. Daha sonra ekmeklerimizi bu karışıma bulayıp ısınmış olan tavada her iki tarafı da kızartalım. Sıcak yada ılık olarak çayın yanında servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
Özlem Çelik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 14.09.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101636 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014 
3,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim ekmek
 
3 adet yumurta
 
Kızartmak için;
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Yumurtalar kırılarak bir tabakta çırpılır, ekmek dilimleri yumurtaya bulanarak kızgım yağda kızartılır.
 
 
Not: Pazar kahvaltıları için güzel bir sunumdur.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107633 
Gönderme Tarihi: 16.May.2015 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Dilimlenmiş bayat ekmek
 
Yumurta
 
Süt
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Yumurta, tuz, süt ve pul biber çırpılır. Ekmekler dilimlenir. Ekmekler bu karışıma her tarafı eşit olacak şekilde bulanır. Yağda kızartıldıktan sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek Kızartması | 
  | 
yemek aşkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120576 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016 
1,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnsan ve Ekmek
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi
 
 
Ekmek kızartması için yumurtaya bir çukur kapta 2-3 kaşık un konulur .Yumurta kırılır hamur haline getirilir. Un kullanılmasa da olur, ama un kullanılsa daha lezzetli olur. Yumurtalar sütle sulandırılır. Koyu ayran şekline getirilir. Yine bayatlamış ekmekler ince dilimler halinde kesilir. Bu karışıma banılarak; kızgın yağda teflon tavada kızartılır. Burada sıvıyağ da çevirerek kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124833 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017 
1,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bayat ekmek
 
250 gr peynir
 
3 adet yumurta
 
4-5 adet yeşil sivri biber
 
Kırmızı pulbiber(isteğe bağlı)
 
Tuz (peynir tuzsuz ise )
 
Tereyağı
 
 
Ekmekleri dilimleyin.
 
Üzerlerine yağ sürün.
 
Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin.
 
Peyniri bir kabın içinde ezin.
 
Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.
 
Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin.
 
Karışıma gerek duyuyorsanız tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.
 
İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber sepin.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
 
Sıcak olarak servis yapın
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
mujo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128039 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2017 
1,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
3-4 dal taze fesleğen
 
3-4 dal taze nane
 
2-3 dal dereotu
 
2 dilim ekmek
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
 
Ekmeklerin üzerine birer tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirip üzerine sarımsak sürün. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. İnce kıydığınız yeşillikler ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırın. Yumurtalı karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ekmek | 
  | 
devri alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130960 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2018 
1,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://abbott.com.tr
 
 
1 şişe (220 ml) vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
 
2 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı (18 gr) şeker
 
1 çay kaşığı (2.5 gr) tarçın
 
4 dilim tam tahıl ekmeği
 
1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı
 
 
Orta boylarda bir kasede şeker, yumurta, tarçın ve pediatrik beslenme ürününü birlikte karıştırın.
 
Ekmeği yumurta karışımıyla ıslatın, yumuşayana kadar bekleyin.
 
Tereyağını büyük bir tavaya alıp, düşük ateşle eritmeye başlayın. Daha sonra orta ateşte eritmeye devam edin.
 
Ekmekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafınıda yaklaşık 2 dakika boyunca kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |