|
|
Yumurtalı Ekmek Tiridi (Elazığ) |
|
pus
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc125007
Gönderme Tarihi: 02.May.2017
1,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 tane doğranıp kurutulmuş pide veya bazlama ekmek
3 adet yumurta
2 adet domates
1 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı yağ
Kırmızı pulbiber
Tuz
Reyhan
Tencereye yağ alın, yemeklik doğranmış soğan ve biberi hafif sarartın.
Küçük doğranmış domatesleri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine yumurtaları kırıp karıştırarak pişirin.
Kırmızı biberi ve reyhanı atın. Tencerenin yarısına gelene kadar su koyun.
Su kaynara çıkınca, tuzunu atıp 5 dakika daha kaynatmaya devam edin ve kuru ekmekleri içine atın.
2-3 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
Ekmeklerin yumuşaması için bir kaç dakika bekletip sonra servis edin.
Not: Çok bekletirseniz ekmekler hamurlaşır lezzeti kaçar. Yanına ayran ve turşuyla beraber çok güzel bir menü olur.
|
|
Yumurtalı Ekmek Tiridi (Elazığ) Tarifleri Bingöl Yemekleri
|
|