| 
 | 
| Yumurtalı Çökelek (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162143 Gönderme Tarihi: 30.Arl.2021
 340 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Çökelek Yeteri kadar
 Tereyağı 2 Yemek kaşığı
 Yumurta 1 Adet
 Kuru soğan 1 küçük boy
 
 Doğranmış kuru soğan yağda öldürülür. Çökelek eklenerek çevrilir. Yumurta kırılır. Yumurta pişince ateşten alınır. Üstüne eritilmiş tereyağı gezdirilir.
 
 Not: Diğer yapım şekli: Çökelek yağda eritilir. İçine yumurta kırılır. Yumurta pişince ateşten alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |