Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yumurtalı Börek (Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yumurtalı Börek (Bolu)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158975
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2021
351 defa indirildi / yazdırıldı




Un (4 bardak)
Margarin (yarım paket ve + 1 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Su (1,5 bardak)
Harcı için:
Taze soğan (10 adet, doğranmış)
Yumurta (3 adet)
Maydanoz (1 demet, doğranmış)
Karabiber (yarım tatlı kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)

Oval bir kaba 4 bardak un koyun. Unun ortasını açarak içine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerine 1,5 su bardağı ka dar su ilave ederek hamuru elinizle 2 dakika kadar yoğurun. Bu sürenin sonunda hamurun üzerine kağıt hav lu örterek dinlenmeye bırakın.
Ocağa aldığınız küçük bir tavaya yarım paket ve büyük tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyun. Büyük tava daki yağ eriyince içine önceden küçük küçük doğradığınız 10 adet taze soğanı ilave edip karıştırarak kavurun 5-6 dakika sonra kavrulan soğanların üzerine önceden ince ince doğradığınız 1 demet maydanozu ekleyiı birkaç kez karıştırın. Bu sırada tavadaki eriyen yağı tezgaha alın.
Soğan ve maydanozların üzerine 3 adet yumurta kırıp birkaç kez karıştırarak 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı ka şığı karabiber,1 tatlı kaşığı pul biber serpin ve yarım dakika kadar hızlıca karıştırın. Pişirdiğiniz harcı ocakta alarak tezgaha aktarın.
Dinlendirdiğiniz hamuru tezgahın üzerine alıp elinizle bastırarak yayıp genişletin. Hamurun her iki yüzün de birer tutam un serperek 50 cm büyüklüğüne gelene kadar bir merdaneyle açın. Önceden erittiğiniz ya ile fırın tepsisini bir fırça yardımıyla bolca yağlayın. Kalan yağın 2 yemek kaşığı kadarını hamurun üzerir dökerek fırça yardımıyla hamuru yağlayın. Yağladığınız hamuru bir ucundan yuvarlayarak sarın ve uzun b rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz hamuru iki parçaya kesin. Hamurların bir ucunu sabit tutan kendi etrafında döndürün ve elinizde kalan son parçasını hamurun altına bastırarak yapıştırın.
İlk parça hamuru tepsinin ortasına koyup iki elinizle bastırıp döndürerek tepsinin tabanına yayın. Hamurı üzerine pişirdiğiniz harcı yaydırarak koyun. İkinci parça hamuru bolca unlayarak bir merdaneyle tepsin ebatlarında açın ve tepsideki harcın üzerine kapatın. Hamurun üzerini bolca yağlayarak uçlarını tepsinin k narlarına doğru bastırın ve tepsinin kenarlarından taşan fazla hamurları bir bıçakla kesin. Bu kez hamurun ı kısmını tepsinin içine doğru parmaklarınızla bastırın. Tepsiyi 180 c derecedeki fırına vererek pişmeye bırakı 35 - 40 dakika sonra pişen yumurtalı bolu böreğini fırından alarak servise hazır hale getirin.







Yumurtalı Börek (Bolu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(1 adet Yumurtalı Börek (Bolu) 963 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort