| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yumurta 5 Adet
 Taze (yeşil) soğan 4 Sap
 Maydanoz 1/4 bağ
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 Zeytinyağı 1 Yemek kaşığı
 
 Yumurtalar katı haşlanır. Soğuduktan sonra kuşbaşı doğranır. Taze soğanlar küçük küçük doğranır. Maydanozlar doğranır(maydanoz isteğe bağlı konulabilir). Tüm malzeme yumurta ile karıştırılır. Üzerine tuz, karabiber, pul biber konur. Üzerine zeytinyağı gezdirilir (isteğe bağlı).
 
 Not: Hıdırellez günü yapılması yaygın bir gelenektir. Yufka ekmeğine sarılarak dürüm şeklinde de yenir.
 
 
  
 
 |