| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yumurta Pastası | 
 
  | 
ser gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Fatsa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91446 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2013 
2,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr margarin
 
250 gr tozşeker
 
5 adet yumurta
 
1 fiske tuz
 
250 gr un
 
1 paket kabartma tozu
 
kreması için:
 
500 gr süt
 
1 paket vanilyalı puding
 
50 gr tozşeker
 
2 paket renksiz jöle
 
1 konserve kayısı
 
500 gr labne
 
 
Ilk önce yumusak margarini 2 dakika cirpiyoruz, sonra tozsekerini ve tuzuda ekleyip yine 2 dakika cirpiyoruz. Sonra teker teker yumurtalari ekliyoruz ( hepsini birden koymuyoruz), ve cirpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu karistirip, eliyerek, diger karisima ekliyoruz. Sonra bunu tepsiye döküp, 200 derecelik firinda 15 dakika pisiriyoruz.
 
Kekimiz piserken kremasini hazirliyoruz. Vanilya pundingi tarifine göre bir punding hazirliyorsunuz, sonra icine 500 g labne ekleyip hepsini karistiriyorsunuz. Ve bunu firindan cikan sicak kekin üzerine döküyorsunuz. Tekrar firina verip 15 dakika daha pisiriyorsunuz. 
 
Firindan cikardiktan sonra, süzgecten gecirdigimiz kaysilari (konserve suyunu dökmüyoruz) kremanin üzerine diziyorsunuz.
 
Pastamiz soguyunca, kaysinin konserve suyuyla ve su ekliyerek jölemizi hazirlayip pastamizin üzerine döküyoruz. Tamamen soguyunca, kesip servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yumurta Pastası Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |