Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
Hamur için:
 
4 su bardağı un 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
Aldığı kadar su 
 
Sos için:
 
½ kg yoğurt 
 
2 diş sarımsak 
 
2 yemek kaşığı domates salçası 
 
1 yemek kaşığı kuru nane 
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Un, su, tuz ile basit hamur hazırlanır. 
 
Hamur yaklaşık iki üç milimetre kalınlığında yuvarlak olarak açılır. 
 
Açılan hamur 1-2 cm genişliğinde kesilir. 
 
Kesilen mantı hamurları köşelerinde birleştirilerek küçük yumrular yapılır. 
 
Bol yağda kızartılır. 
 
Soğuduktan sonra kaynar suya atılarak 10 dakika pişirilir. 
 
Ayrı bir yerde salça ve yağ kavrularak sos hazırlanır. 
 
Mantılar süzüldükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ardından hazırlanan sos dökülür ve nane serpilerek servis edilir.
 
 
 
  
 |