| 
 
 1 büyük yumurta
 120 ml ayçiçek yağı
 120 ml süt
 375 g kepekli un, elenmiş
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı karışık baharat
 200 g şeker
 75 g kurutulmuş kızılcıklar
 75 g yulaf lapası
 
 Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
 Yumurtayı, yağ ve sütle bir kap içinde iyice çırpın.
 Un, kabartma tozu, baharat, şeker, kızılcık ve yulafları ayrı bir kapta karıştırın, daha sonra bu karışımı yumurta karışımına dökün ve birleştirilecek kadar karıştırın.
 Karışımı kağıt kalıplara bölüştürün, daha sonra fırında 20-25 dakika pişirin.
 Ahşap kürdan ile test edin, temiz çıkarsa kekler yapılır.
 Servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 |